Påmelding

Vipps Kr. 25,- til 10 76 23 og merk med "flaske" - så henter du den på klubbhuset.

Rittrapport Sundvollen og Ringerike GP

Skrevet av: Espen Aareskjold, publisert 07.05.2018

Begge rittene er juniorutgaver av UCI-ritt med samme navn. Det merkes godt på hvordan det hele er organisert - alt er profesjonelt og utøverne får en forsmak på hvordan det kan være å kjøre ritt på høyere nivå som senior-syklist. 

Første ritt var lørdagens Sundvollen GP, en lang runde på 107 km med en 4 km lang bakke med 7% i snitt som avslutning. Som vanlig gikk det i høy hastighet fra start. Allerede etter 10 km kommer Elias seg avgårde i det som viser seg å være dagens brudd på 8 mann. I feltet bak er det høy aktivitet, som fører til at det går avgårde ett nytt brudd etter ca 40 km med 4 mann hvor Fredrik er med. Til dette bruddet kommer det opp 3 nye ryttere like etter hvor Joakim sitter med. Vi sitter da med alle våre i ett av de 2 bruddene. Alle kjører vel aktivt i bruddene og blir dessverre tomme for krefter på slutten.  Samtlige viser god moral og fullfører med de kreftene de har igjen. En god lærepenge for kommende ritt og en god øvelse på å kjøre rittene forfra. Joakim ble vår bestemann på 19. plass. 

For resultater ser her: http://www.votrecourse.com/medias/resultats/20180505-44326_Sundvolden%20GP%20Junior.pdf

Søndagen var det Ringerike GP som stod for tur. Rytterne skulle først på en lengre runde på 54 km og 3 lokale runder i Hønefoss sentrum med den beryktede Riper-bakken. Bakken er ikke lengre enn 350 m, men når stigningsprosenten går opp til 20% så blir det tungt nok. Og sin vane tro, går det veldig raskt fra start. Joakim kommer med i den første store gruppen som går avgårde - men gruppen blir litt for stor og samarbeidet går i stå. Etter 25 km går dagens brudd av gårde med 6 mann. Dette blir senere redusert til 3 mann som holdt helt inn til mål. Vi var nære på å henge med, men var bommet med når vi brukte kreftene. Bak i feltet er det aktiv kjøring og gruppen blir stadig redusert. Inn i de lokale rundene blir det kjørt hardt i feltet og avstanden til bruddet reduseres, samtidig som alle våre henger godt med. Siste gang i bakken kjører Elias i fra og får ett godt forsprang på toppen. Dette blir dessverre hentet inn 3-4 km før mål. Fredrik går da på kontra, men farten er for høy og han kommer ikke i fra. Inn mot avslutningen er det høy hastighet og kamp om plassene - Joakim får en god posisjon inn på oppløpet av blir 2 i spurten og 5 på rittet. Elias kommer inn på 11. plass og Fredrik ender på 16. plass. Like gledelig som resultatene, er måten vi løser rittet underveis. De viser stor fremgang fra lørdagen og får bekreftet at vi har tatt gode steg fysisk.

For resultater ser her: http://www.votrecourse.com/medias/resultats/20180506-74968_Ringerike%20GP%20Junior.pdf

Så nå er det bare å glede seg til kommende helgs Norgescup på hjemmebane!

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer