Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Vipps Kr. 25,- til 10 76 23 og merk med "flaske" - så henter du den på klubbhuset.

Barn & Ungdom på ritthelg til Sørlandet petit prix 2020

Publisert: 19.08.2020

Sandnes SK arrangerte fellesstur til Sørlandets PP for 15-16åringen for å skolere dem i hvordan man reiser som et team med støtteapparat uten «mor og far». I tillegg hadde klubben flere aldersbestemte 11-14år som deltok totalt 10 ryttere.

Sørlandets PP er et populært ritt og det var mange deltakere i alle klasser fra hele sør-vest landet. Når man delta i slike flotte arrangement opplever man mye og man får mange flotte erfaringer man tar med seg i sin utvikling som person og konkurranse syklist.


Les mer

UM 2020 i Asker - tempo

Publisert: 08.08.2020

13-16 åringene våre er på tur til Asker og UM 2020.

UM er hovedmålet til landeveisgjengen dette året. 

Her følger et lite reisebrev med glimt fra lørdagen og tempoen.


Les mer

NorgesCup nr.3 Fara sykkelfestival - Tempo Skogn

Publisert: 01.08.2020

Dag to av Fara sykkelfestival og Norgescup nr.3 er overstått. I dag var det tempo og våre syklister leverte nok en gang solid sykling. 


Les mer

Norgescup nr.2 Fara sykkelfestival 2020 - Fellesstart Skogn

Publisert: 31.07.2020

Etter flotte resultater i Norgescupen og rittet Tour te Fjells reiste spente og tente syklister til Trøndelag for revansjere resultatene og for å forsvare den gule trøya i M-junior. Ville Sandnes fremdeles ha den gule ledertrøya, eller ville noen av de andre lagene klare å ta den fra oss? Det ble spennende å følge rittet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kommer et lite reisebrev fra syklistene våre.

 


Les mer

Reisebrev nr.4 - Tour te fjells 2020

Publisert: 20.07.2020

Etappe nr.4 var et realt gateritt i Fagernes sentrum med rundløype ned til Leira og tilbake. 

Det var duket til fartsfest i alle klassene. Fagernes stilte med flott sommervær og god stemning. 


Les mer

Reisebrev nr.3 - Tour te Fjells 2020

Publisert: 19.07.2020

Dag tre er unnagjort i surt og vått vær. Her kan du lese litt om dagens etapper.


Les mer

Reisebrev nr.2 - Tour te fjells 2020

Publisert: 18.07.2020

Fredag 17.juli og dag to av etapperittet Tour te fjells.

Start og målgang fra Sanderstølen, i Valdres, med rundløype rundt Strondafjorden, Ferisfjorden og Slidrefjorden. 

Her følger rytternes og støtteapparatets betraktninger om etappe 2.

 


Les mer

Reisebrev nr. 1 - Tour te fjells 2020

Publisert: 17.07.2020

Da er Tour te fjells 2020 i gang. Logo Tour te fjells

4 dager og 4 etapper - sesongens eneste etapperitt i NC.

Våre junior og seniorryttere er klare på startstreken. 

Etappe 1 er allerede unnagjort.


Les mer

Veidekkecup nr.1 2020

Publisert: 02.07.2020

Veidekke cup #1 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. juli I solskinnet på Forus var det klart for årets første fellestart i det kjente gateritt-konseptet som i år har 20-års jubileum!


Les mer

Repsolmila 2020

Publisert: 28.06.2020

Det er et godt tegn på at sesongen er i gang når Repsolmila arrangeres av Stavanger Sykleklubb. Værgudene var med oss og sørget for flott sykkelvær.


Les mer

UM 2018

Publisert: 19.09.2018

På lørdagens tempo var det mange gode prestasjoner hvor flere av våre utøvere var fikk vist sitt aller beste for året. M13 - kjørte Are Langhelle inn til en bra 19. plass. M14 - Sander Granberg nr 14. I menn 15 år gikk vår egen Per Strand Hagenes til topps. Vi gratulerer. I tillegg ble Runar Aadnøy nr 22, Johan Ravnøy nr 24, Håvard Løklingholm nr 28, Emil Skår nr 29, Thomas Bolme nr 37 og Torje Langhelle nr 41. I M16 ble Harald Olsen nr 7, Bjarte Gilje nr 16 og Otto Haukeland nr 32.

Resultat-liste fra UM-tempo: https://live.eqtiming.com/44127#result:165292-510074-1055097-1-1-

På søndagen sto fellesstarten for tur. Og her stilte vi med samme mannskap som på lørdagen.

I menn 13 år ble Are nr 24. I menn 14 ble Sander nr 13. I menn 15 år tok Per nok en seier, mens Johan ble nr 24, Emil nr 29, Håvard nr 35 og Torje nr 38. Runar og Thomas ble tatt ut før slutt. I menn 16 Harald nr 4 etter ett tett spurtoppgjør, mens Bjarte endte på 16 plass og Otto kjempet til siste slutt og ble 26!

Vi gratulerer samtlige med god innsats og gleder oss til fortsettelsen.

Vår hovedtrener var ikke borte på konkurransen selv, men har via sine samarbeidspartnere fått mange positive tilbakemeldinger på vår fremferd. Både når det gjelder samhold, hvordan vi opptrer og hvor glade en har vært på ens klubbkameraters vegne ved gode prestasjoner. Det er veldig gledelig å registrere det arbeidet som legges ned av ledere og trenere i avdelingen bærer frukter i konkurransesituasjonen.

Og som er nedfelt i vår Barn- og Ungdomsavdelings visjon <http://www.sandnessykleklubb.no/:/sandnes-sykleklubb/:/Visjon_2020_-_Barn_Og_Unge.html>.


Rittrapport Sundvollen og Ringerike GP

Publisert: 07.05.2018

Begge rittene er juniorutgaver av UCI-ritt med samme navn. Det merkes godt på hvordan det hele er organisert - alt er profesjonelt og utøverne får en forsmak på hvordan det kan være å kjøre ritt på høyere nivå som senior-syklist. 

Første ritt var lørdagens Sundvollen GP, en lang runde på 107 km med en 4 km lang bakke med 7% i snitt som avslutning. Som vanlig gikk det i høy hastighet fra start. Allerede etter 10 km kommer Elias seg avgårde i det som viser seg å være dagens brudd på 8 mann. I feltet bak er det høy aktivitet, som fører til at det går avgårde ett nytt brudd etter ca 40 km med 4 mann hvor Fredrik er med. Til dette bruddet kommer det opp 3 nye ryttere like etter hvor Joakim sitter med. Vi sitter da med alle våre i ett av de 2 bruddene. Alle kjører vel aktivt i bruddene og blir dessverre tomme for krefter på slutten.  Samtlige viser god moral og fullfører med de kreftene de har igjen. En god lærepenge for kommende ritt og en god øvelse på å kjøre rittene forfra. Joakim ble vår bestemann på 19. plass. 

For resultater ser her: http://www.votrecourse.com/medias/resultats/20180505-44326_Sundvolden%20GP%20Junior.pdf

Søndagen var det Ringerike GP som stod for tur. Rytterne skulle først på en lengre runde på 54 km og 3 lokale runder i Hønefoss sentrum med den beryktede Riper-bakken. Bakken er ikke lengre enn 350 m, men når stigningsprosenten går opp til 20% så blir det tungt nok. Og sin vane tro, går det veldig raskt fra start. Joakim kommer med i den første store gruppen som går avgårde - men gruppen blir litt for stor og samarbeidet går i stå. Etter 25 km går dagens brudd av gårde med 6 mann. Dette blir senere redusert til 3 mann som holdt helt inn til mål. Vi var nære på å henge med, men var bommet med når vi brukte kreftene. Bak i feltet er det aktiv kjøring og gruppen blir stadig redusert. Inn i de lokale rundene blir det kjørt hardt i feltet og avstanden til bruddet reduseres, samtidig som alle våre henger godt med. Siste gang i bakken kjører Elias i fra og får ett godt forsprang på toppen. Dette blir dessverre hentet inn 3-4 km før mål. Fredrik går da på kontra, men farten er for høy og han kommer ikke i fra. Inn mot avslutningen er det høy hastighet og kamp om plassene - Joakim får en god posisjon inn på oppløpet av blir 2 i spurten og 5 på rittet. Elias kommer inn på 11. plass og Fredrik ender på 16. plass. Like gledelig som resultatene, er måten vi løser rittet underveis. De viser stor fremgang fra lørdagen og får bekreftet at vi har tatt gode steg fysisk.

For resultater ser her: http://www.votrecourse.com/medias/resultats/20180506-74968_Ringerike%20GP%20Junior.pdf

Så nå er det bare å glede seg til kommende helgs Norgescup på hjemmebane!


NC 1 2018 rittrapport

Publisert: 24.04.2018

Dette er observasjoner fra sidelinjen og mye kan ha skjedd underveis som skribenten ikke har sett men allikevel et slags ‘snap shot’ fra rittene.

Tempo

Klubben stilte med 4 ryttere til start på lørdagens tempo;  Jone Ellingsen, Christopher Ellingsen, Martin Fatnes og Åge Andre Kolnes.

Som ved tidligere anledninger var det evigunge Jone Ellingsen som markerte seg best av Sandnes syklistene, en hederlig 22 plass av 180 startende må sies å være bra.  Det som kanskje er enda bedre er at avstanden for både Christopher, Martin og Jone til topp 10 nå er veldig liten.  Hverken Christopher eller Martin kan karakteriseres som noen kraftplugger, men håndtere temposykkel det begynner de å mestre fint.  Åge som har gjort et lite comeback på sykkelsetet ble 68 og et par  minutter bak tet.

Fellesstart senior

Med unntak av noen få sykdomsforfall stilte klubben fulltallig i senior klassen.  I tillegg til de forannevnte var Kristjan Osaland, Emil Svendsbø, Andreas Harvey, Even Rege og  Fredrik Dversnes på startstreken.  Løypen var som tidligere år, kupert og hard.  Noen stilte kanskje med litt ‘høye skuldre’ og respekt for utfordringen på 153  harde km.

Men det ble et flott og spennende løp.  Vi på sidelinja hadde håpet på en SSS rytter i det ypperste toppskiktet gjennom hele løpet.  Dessverre gikk det et brudd allerede på 1. av de 7 rundene og der var det ingen hvite og svarte Sandnes syklister.  Dette bruddet holdt avstand til hovedfeltet og kom i mål noe splittet, der Aasvold fra Coop tok seieren. Men en gledelig overraskelse for SSS var at Fredrik Dversnes tok ut sitt beste og kom inn til en flott 10.plass.  Han ble tett fulgt av Jone, Even og Martin på hhv 17., 18. og 30. plass.  Kristjan hadde også en brukbar dag men noen plasser lengre bak på resultatlistene.  Det er verd å merke seg at Sandnes hadde 4 rytter blant topp 30. I siste del av løpet gjør disse taktisk kloke valg og legger til rette for Fredrik som med rittets stiveste bein spurtet inn til sin beste plassering noensinne.  Taktikk som varmer trener hjertet. 

Ellers ble det et kortere løp på de øvrige rytterne våre.  Håper de kommer sterkere tilbake ved neste NC som avvikles i Sandnes 12-13. mai.

Fellesstart junior

I fellesstart på juniorsiden hadde vi Elias Hellestø og Joakim Frafjord.  110 km i samme løpe som seniorer og med snittfart på gode 40km/t gikk det unna også her.  Joakim hadde tidenes mulighet til en topp 10 plassering, men dessverre ble det tekniske problemer på sisterunden, måtte av sykkel og ordne kjede.  Men allikevel i mål på en fin 22. plass, plassen foran Elias.  Aktiv og fin kjøring av begge.  Så her er det bare å stå på og plutselig  så er det topp 10 plassering.   For øvrig et meget sterkt 60 manns felt på startstreken.

Tekst og bilde Jon-Emil Svendsbø

 


Reisedagbok fra U6 Tidaholm 2017X

Publisert: 12.10.2017

Feltet i dette årets U6 bestod i P15/16 av hele 128 ryttere, så et stort felt hvor det vil bli utfordringer til alle. Starten på uken ble dessverre ikke helt som forventet da tre av våre ryttere som bodde på hotellet ble frastjålet syklene. Med velvilje fra alle fikk vi samlet sammen tre sykler som Marius, Tord og Oscar kunne sykle prolog på. Gunnar, Oscar sin far, fikk lånt sykler fra Team Sparebanken Sør som i løpet av natt til tirsdag ble kjørt til Tidaholm, slik at guttene kunne få gjennomført U6.

I forkant av andre etappe, som er den berømte grusetappen, samlet vi rytterne for en felles gejennomgang av lagets og enkeltrytternes mål for rittet. For laget sin del var det enighet om at vi ville forsøke å være i fremste del av feltet på alle etapper for å være istand til å komme oss med i brudd, kunne kontrollere litt underveis hvis vi fikk noen med, være klar til å samle oss rundt avslutning og endelig samle nok poeng i lagkonkurransen. I tillegg til det definerte hver enkelt rytter hva de mente de kunne bidra med og vi tilpasset det til den overordnede planen.

Denne strategien fulgte vi gjennom hele rittet og det fungerte meget fint. Resultatene lot ikke vente på sig, Tord lå på flere etapper som nummer to sammenlagt og kjørte i poengtrøyen, laget lå undereveis på en førsteplass i lagkonkurransen. Oscar vant fjerde etappe, Magnus var på de fleste etapper med inn i første gruppe og resten av laget fikk gjennom hele rittet gode plasseringer og kjørte flotte sykkelritt.

Det var imponerende å se hvordan laget fra starten av samlede seg som en gruppe, ble enige om hvordan de ville angripe de enkelte etapper og hvordan de ga hverandre enormt god feedback og oppmuntring. Dette lover godt for neste gang regionen stiller lag.

Laget var dessverre forfulgt av velt og tekniske problemer underveis, spesielt var Felix og Harald uheldige, som hver fikk tre etapper ødelagt av velt og tekniske problemer - det er en erfaring å ta med seg videre. Før siste etappe som skulle avgjøre det hele lå Tord på en flott annenplass sammenlagt (8 sekunder etter), Magnus på 11 plass (41 sek bak)  og laget lå som nummer to i lagkonkurransen, 7 sek etter Roskilde.

Dermed var det ikke vanskelig å mobiliserere guttene før ukens siste etappe, 14 km enkeltstart. Det gik nok ikke helt som alle hadde ønsket, men her er det sterke ryttere og vinnertiden til Marcus Korsnes fra Bærum OCK ble imponerende 19:34:19. Region Sør viste seg godt frem på denne avsluttende etappen der Tord ble den beste med en 11.plass (- 46 sek), 

Desverre måtte Johan bryte rittet etter 4 etapper på grunn af sykdom. Samlet resultat for U6 Region Sør holdet ble en imponerende 3.plass som viser at vi var helt med i toppen hele uken, takket være offensive og sterke ryttere som vil være med i front. For flere ryttere var det første gang i så stort felt, så det ble en bratt lærekurve og god erfaring å ta med seg videre.

Til slutt vil jeg takke alle som var med og gjøre dette til en super uke i Tidaholm og takke til Region Sør for økonomisk støtte.

 -Hans Erik Olsen, Sandnes SK -

 

Samlet resultat:

Navn

Samlet Plassering

Samlet tid

Difference

Tord Gudmestad

8

7:14:09

0:32

Magnus Sørbø

12

7:14:56

1:19

Frederik Bjordal

37

7:18:41

5:04

Oscar M Johansen

43

7:20:46

7:09

Marius Bakken

64

7:35:20

21:43

Felix Hegreberg

67

7:38:53

25:16

Harald Olsen

68

7:38:55

25:18

Martin Lunder

91

8:17:51

1:04:14

Tormod E Lunde

110

9:17:33

2:03:56

Sølve Horpestad

117

10:13:24

2:59:47

Region Sør

3

21:44:34

0:50


Rapport fra Masters-VM i Albi

Publisert: 11.10.2017

Onsdagen ble brukt til løypegjennomgang, innstilling og kontroll og torsdag var det klart for temporitt. Det var en bra teknisk løype, men med en gradestokk som viste 34-37 grader ble det veldig varmt selv om støtteapparatet bidro med nedkjøling. Det viste seg at Jone var den som taklet varmet best og han kjørte inntil en bronse i klassen M40-44.

Fredag var det lett trening og fullt fokus på søndagens fellesstart. Lørdag kjørte vi løpsforberedende økt medvekkedrag. Eirik dro hjem lørdag, men rakk å sykle gjennom fellestart-løypen på 155 km på TT sykkel før han dro ogkunne dermed rapportere til de andre om partiene i løypen.  Selve arrangementet er godt organisert. Albi sin racerbane brukes til TT og er målsted på fellestart.

Mange deltakerekrever god logistikk, og det klarte arrangøren stort sett greit. Unntaket var startløsningen søndag morgen i sentrumav Albi. Staselig å starte i trange gater og foran en ærverdig kirke, men en del ryttere ble nok litt stresset av atpuljene deres skulle fordeles i enden av lang smal gate. Fellesstart-løypen på søndag var krevende og kupert og i tillegg ble det ekstra tøft med varmen.

Langing ble forsøkt organisert, men vi hadde ikke så mye ekstra personell til dette, så vi måtte stole pålandslagsledelsen sine frivillige og støtteapparatet til Team Kjekkas. De hadde en person som var til stor nytte for defleste av oss. Bjørn gikk tom for drikke siste 30 km og fikk det tøft. I Jone sin klasse (260 stk) ble det et aktivt sykkelritt medstøting og flere bruddforsøk. De beste rytterne kjenner hverandre og det ble dermed støting på hverandre i første langestigning for å kunne klare å komme seg fra. Franskmenn med klart flertal, spanjoler og italienere samarbeidet veldig bra og de klarte etterhvert å trette ut ossandre som var i mindretall.

Noen og tredve grader og mye rykk napp gjorde det at plasseringen ble ikke bedre enn 17.plass, men vi var likevel godt fornøyd med årets VM. 

- Jone Ellingsen -


OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer