sorlandet2
Sandnes SK arrangerte fellesstur til Sørlandets PP for 15-16åringen for å skolere dem i hvordan man reiser som et team med støtteapparat uten «mor og far». I tillegg hadde klubben flere aldersbestemte 11-14år som deltok totalt 10 ryttere.

Sørlandets PP er et populært ritt og det var mange deltakere i alle klasser fra hele sør-vest landet. Når man delta i slike flotte arrangement opplever man mye og man får mange flotte erfaringer man tar med seg i sin utvikling som person og konkurranse syklist.

Målsettingen for klubbens ungdommer var å lære å jobbe med arbeidsoppgaver som enkelt utøvere og begynne å kommunisere og hjelpe hverandre under rittene. Målsetting for klubbens foreldre som ble utnevnt til støtteapparat, var å lære seg oppgaver som Coach for taktikk, lange flasker i langesone og mekaniker. Det var også lagt inn en sosial happening lørdag kveld for alle utøvere og deres foreldre. Dette var veldig populært og alle smilte og koste seg.

Etapperittet bestod av 3 etapper på to dager. Første to etapper ble avholdt lørdag på en teknisk og spennende veibane til Kristiansand Trafikksenter. Etp 1 var 1.7km runde enkeltstart og her var det action for alle pengene. Det gnistret av syklistene som gav alt de hadde vi fiog heiv etter pusten etter målgang. Etp 2 var et gateritt med flere runder på samme bane. Her ble det kjørt aktivt i alle klasser og Sandnes ungdommen hadde fått arbeidsoppgaver for hvordan de skulle kjøre taktisk for å få best mulig resultat ut i fra sitt ståsted. Alle utøverne mestret oppgavene sine og fikk betalt med gode plasseringer og personlig mestringsfølelse de vil dra nytte av i videre utvikling. I eldste gutteklasse 15-16år var det flere velt hvor Sandnes guttene ble hindret sammen med mange andre, likevel maktet Sander å kjøre så sterkt og var med i finalen om å ta hjem seieren. Han gikk på en flyer som nesten holdt inn og ble nr. 4 i et sterkt felt på over 80 ryttere. Søndag inneholdt en fellesstart etappe i Grimstad hvor det ble kjørt flere runder i en 5.7km løype. Løypen bød på fart og spenning og en kort men likevel krevende bakke ikke mange 100m fra mål. Det ble kjørt aggressivt fra start i alle klasser og våre gutte ryttere kjørte aktivt og kjempet hardt for å henge med. I M13-14år kjempet Axel hardt opp bakken men klarte ikke å svare da støtet ble satt inn av en Glåmdalrytter – det ble en flott 7 plass. Sammenlagt leverte gutter 13-14år sterk sykling og fikk to stk blant de 15 første Axel 7. plass og Jack 11. plass

Det bor mye i alle klubbens ungdommer og med litt mer erfaring og trening så ser dette ganske lovende ut! Foto: Sandnes sykleklubb

Sandnes SK - satser på begge kjønn

Jenter og gutter

Kvinner og menn

Sandnes SK - satser på alle aldersgrupper

Barn og ungdom

Junior og senior

Mosjonist, veteran og pensjonist

Sandnes SK - satser på alle syklegrener

Landevei

Sykkelkross

Bane

Terreng