Påmelding

Vipps Kr. 25,- til 10 76 23 og merk med "flaske" - så henter du den på klubbhuset.

Banesykling i Sandnes SK

Skrevet av: Erik Dahle, publisert 10.10.2018

I januar 2020 står Sola Arena klar - og i den forbindelse så har klubben opprettet en egen gruppe for banesykling.

 

Gruppen ledes av trenerene Leidulf Horpestad (trener B&U i dag) og John Bjørlo (aktiv syklist i 2010, praktiserer som fysioterapeut i dag) og rapporterer til daglig leder. Disse to skal sammen med klubbens medlemmer etablere et bane miljø i vår klubb. Vi skal videre samarbeid med andre klubber og etablere en allianse for å styrke aktiviteten – ikke minst ta ut potensialet og mulighetene som kommer i Sola Arena.

- Vi skal være klar når Sola Arena åpner dørene i januar 2020 og skal bygge et sterk miljø rundt banesykling, sier daglig leder Erik Dahle.

En artikkel fra VG i sommer, sier noe om det som vil kunne møte oss.

Banesykling er svært sentralt for landeveisrytterne til Quick Step. I vintersesongen samles rytterne med base i Belgia til trening i velodromen i Gent to ganger hver uke. Å trene opp hurtighet, samt å holde den ved like, er noe av effekten de jakter.

– Det er veldig spesifikk trening. Derfor er det så viktig at ungdommen lærer seg å sykle på bane. Taktisk er det en av de beste skolene du kan få, og vi ser talentet deres tidlig i karrieren, sier Tom Steels til VG.

Steels er tidligere syklist og nå sportsdirektør for det belgiske Quick Step - som mange mener er verdens beste lag. Her kan du lese hele artikkelen.

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer